Historen om Orust Ms

Orust MS bildades den 13/9 1993 och det hela började som ett ALU projekt. Föreningens första ordförande var Leif Rydberg.

Till att börja med så samlades OMS i dåvarande trossens lokaler ovanför Böcker & Blad i Henån.

Under åren har även Eklunden i Svanesund samt hundklubbens lokal på Bua använts som samlingsplats under sökandet av egen samlings och mek lokal.

Hårleby cementgjuteri, Orust ridklubbs manege, lokal i centrala Svanesund, Lentab hall på Lunden i Henån samt Timmerhult,Henån har varit lokaler vi undersökt möjligheten till att använda som samlings och mek lokal.

1996 införskaffades en arbetsbod som blev vår första egna samlingslokal.

Denna var placerad vid Orust hundklubb och senare vid Orust ridklubbs gamla stall på Bua.

Vi fick även tillgång till att förändra utseendet på ladugården som nu skulle hysa andra hästkrafter.

Från föreningens start har det alltid varit starkt betonat att OMS skall vara en förening för alla motor intressen samt att vi skall tillhöra Svenska Bilsport förbundet för att kunna ha medlemmar som sysslar med tävlingsverksamhet.

Med andra ord, moped, bil, traktor, väghyvel, motorcykel eller radiostyrd bil spelar ingen roll. Alla är välkomna!!!!!!!

Under åren har vi varit med att anordna bilutställning på Vattenfestivalen i Svanesund, Dragracing tävlingar i Uddevalla samt vunnit den sista karnevalen i Henån med vårt bidrag.

I dagsläget anordnar vi en vår och höstfest i Ellös folketspark och en bilträff på Göksäter.

Vi har även tisdagsträffar från maj till september i Gustavs skjul vid Najad i Henån, dit är alla välkomna att ta en fika medlem eller inte.